Adgar tworzy zielone miejsca spotkań na Biznesowym Mokotowie

W największej i najbardziej rozpoznawalnej biznesowej dzielnicy Warszawy powstaną przyjazne miejsca spotkań dla mieszkańców i pracowników tej części miasta. To kolejne działania Adgar Poland, które mają na celu poprawę warunków do życia i pracy na warszawskim Mokotowie.

Adgar Poland jest długoterminowym inwestorem, a także właścicielem i zarządcą 4 obiektów, usytuowanych na Biznesowym Mokotowie. Ta obecnie największa biznesowa dzielnica w Polsce boryka się z problemami komunikacyjnymi i cierpi na brak otwartych przestrzeni publicznych umożliwiających spotkania w przyjemnym otoczeniu.

Jednym z priorytetów firmy Adgar Poland jest podejmowanie działań, dzięki którym Biznesowy Mokotów stanie się bardziej atrakcyjną i przyjazną dzielnicą. Właśnie dlatego, podjęliśmy się - we współpracy z miastem Warszawa - przebudowy ulicy Suwak, co znacząco poprawi komunikację w tej części miasta. Kolejnym krokiem będzie stworzenie ogólnodostępnych miejsc, gdzie zarówno mieszkańcy, jak i pracownicy budynków biurowych będą mogli spotykać się i spędzać czas w nieformalnej atmosferze w przyjemnym otoczeniu zieleni

– powiedział Eyal Litwin, dyrektor generalny Adgar Poland.

Według raportu firmy doradczej JLL, na Biznesowym Mokotowie wyraźnie brakuje atrakcyjnej przestrzeni publicznej co sprawia, że ta dzielnica postrzegana jest wyłącznie jako miejsce do pracy, a nie miejsce, w którym chciałby się spędzić swój wolny czas.

Jak pokazują przykłady ze świata nowoczesna dzielnica biznesowa potrzebuje dzisiaj nie tylko dobrej infrastruktury komunikacyjnej, ale także miejsc, które zapewnią zarówno mieszkańcom, jak i pracownikom rozrywkę i możliwość spędzania wolnego czasu w ciekawy sposób. Dlatego właśnie chcemy je stworzyć i oddać do ogólnodostępnego użytku”

– dodał Eyal Litwin.

Zielone miejsca spotkań planowane są w sąsiedztwie obiektów należących firmy Adgar Poland. Pierwsze takie miejsce powstaje już przy budynku Adgar Wave przy ul. Wincentego Rzymowskiego 53, a kolejne powstaną przy budynkach Adgar Plaza oraz Adgar Bit.

Adgar jest innowacyjną firmą, która od początku swojej działalności tworzy przyjazne budynki, pozwalające na płynne przenikanie się pracy i życia. Jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła pojęcie kompleksu biurowego, łączącego tradycyjne powierzchnie biurowe z przestrzeniami typu co-creating, centrami konferencyjnymi, przedszkolami, siłowniami, ścieżkami biegowymi, etc.
Zielone Miejsca Spotkań - Adgar Plaza

Adgar developing green leisure areas in Mokotów Business District- Press Release.docx

docx | 22 KB

Adgar tworzy zielone miejsca spotkań na Biznesowym Mokotowie-Informacja prasowa.docx

Zielone-Miejsca-Spotkań-Adgar_01.jpg

Zielone-Miejsca-Spotkań-Adgar_02.jpg

Zielone-Miejsca-Spotkań-Adgar_03.jpg

Adgar Wave

Ponad 14 tys. m2 powierzchni biurowych w standardzie klasy A, znakomita lokalizacja na rogu skrzyżowania ul. Marynarskiej i Rzymowskiego oraz doskonała ekspozycja gwarantująca widoczność z daleka i doświetlenie naturalnym światłem – to tylko niektóre korzyści, które Adgar Wave oferuje dla Twojego biznesu.
Adgar Bit

Adgar Bit to 7-piętrowy, kameralny budynek o powierzchni 8 500 mkw., usytuowany na spokojnych obrzeżach zagłębia Biznesowego Mokotowa. Biurowiec, znany do tej pory pod nazwą Adgar Business Centre II, przeszedł całkowitą modernizację lobby i powierzchni wspólnych. Od stycznia 2017r. z nową nazwą i hasłem „VIBRANT WITH LIFE” nieruchomość ta wróciła na rynek powierzchni biurowych z misją służenia nie tylko najemcom, ale również mieszkańcom Mokotowa. Nowa nazwa to także nawiązanie do nowoczesnego budynku Data Center, który powstanie tuż obok, oferując najemcom dostęp do najnowocześniejszej infrastruktury przechowywania i przetwarzania danych.

Adgar Poland otwiera nową część kreatywnej przestrzeni biurowej - Brain Embassy

Brain Embassy – pierwszy polski co-creating, zlokalizowany w Adgar Park West, niemal dwukrotnie zwiększył swoją powierzchnię i obecnie oferuje startupom, małym i średnim firmom,  freelancerom i korporacjom łącznie ponad 3 tys. mkw. Za koncepcję architektoniczną i projekt nowej części odpowiadają studio mode:lina™ oraz pracownia Archicon, natomiast za wyposażenie wnętrz – Kinnarps, lider wysokiej jakości rozwiązań biurowych w Europie.