Adgar Bit i Adgar Wave to kolejne po Adgar Plaza (A i B) i Adgar Plaza One obiekty, które spełniają najwyższe normy ekologiczne, co zostało potwierdzone przyznaniem certyfikatów LEED EBOM na poziomie Gold.

Firma Adgar Poland jest zarówno właścicielem, jak również zarządcą wszystkich swoich kompleksów biurowych, dlatego z ogromną dbałością podchodzimy do naszych budynków i chcemy, aby spełniały one najwyższe kryteria jakościowe. Zrównoważony rozwój oraz nowoczesne i ekologiczne rozwiązania to podstawy które pozwalają nam zbudować długoterminowe relacje z naszymi klientami. Cieszymy, że wszystkie kompleksy biurowe firmy Adgar, zlokalizowane na Biznesowym Mokotowie, mają zielone certyfikaty LEED, a jeszcze w tym roku będziemy mogli pochwalić się uzyskaniem kolejnych certyfikatów – dla budynków w kompleksie Adgar Park West na Ochocie.

- powiedział Eyal Litwin, dyrektor generalny Adgar Poland.

Certyfikat LEED EBOM jest przyznawany przez amerykański US Green Building Council budynkom istniejącym. LEED stanowi niezależne potwierdzenie wdrożenia najlepszych praktyk utrzymania obiektu oraz ocenia faktyczny wpływ budynku na środowisko i użytkowników. Podczas certyfikacji weryfikowane są procedury związane z zarządzaniem budynkiem, rozwiązania budowlane oraz wpływ na środowisko. Budynek zdobywa punkty w ramach pięciu kategorii środowiskowych: utrzymania terenów zewnętrznych i udogodnień komunikacyjnych, zużycia wody, efektywności energetycznej, jakości środowiska wewnętrznego oraz gospodarki materiałami i odpadami. Punkty można otrzymać, między innymi, za wykazanie wysokiej efektywności energetycznej, stosowanie wodooszczędnych rozwiązań, wdrożenie procedur minimalizowania użycia środków chemicznych czy zapewnienie pracownikom dostępu do światła dziennego.
Adgar jest innowacyjną firmą, która od początku swojej działalności tworzy przyjazne koncepty biurowe, pozwalające na płynne przenikanie się pracy i życia. Jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła pojęcie kompleksu biurowego, w którym najemcy oprócz biur mają do dyspozycji centra konferencyjne oraz różnorodne udogodnienia takie jak m.in. kluby fitness, przedszkola, kawiarnie, bezpłatne wypożyczalnie rowerów BMW - Adgarfit Bike, zabezpieczone rowerownie, prysznice, Carpooling czy stacje napraw rowerów.

Informacja prasowa_ Adgar Bit i Adgar Wave z certyfikatem LEED Gold.DOCX

Adgar Wave

Ponad 14 tys. m2 powierzchni biurowych w standardzie klasy A, znakomita lokalizacja na rogu skrzyżowania ul. Marynarskiej i Rzymowskiego oraz doskonała ekspozycja gwarantująca widoczność z daleka i doświetlenie naturalnym światłem – to tylko niektóre korzyści, które Adgar Wave oferuje dla Twojego biznesu.
Adgar Bit

Adgar Bit to 7-piętrowy, kameralny budynek o powierzchni 8 500 mkw., usytuowany na spokojnych obrzeżach zagłębia Biznesowego Mokotowa. Biurowiec, znany do tej pory pod nazwą Adgar Business Centre II, przeszedł całkowitą modernizację lobby i powierzchni wspólnych. Od stycznia 2017r. z nową nazwą i hasłem „VIBRANT WITH LIFE” nieruchomość ta wróciła na rynek powierzchni biurowych z misją służenia nie tylko najemcom, ale również mieszkańcom Mokotowa. Nowa nazwa to także nawiązanie do nowoczesnego budynku Data Center, który powstanie tuż obok, oferując najemcom dostęp do najnowocześniejszej infrastruktury przechowywania i przetwarzania danych.
Adgar Poland przebuduje ulicę Suwak na Biznesowym Mokotowie

W dniu 16 maja 2017 roku została podpisana umowa o współpracy między Adgar Poland, długoterminowym inwestorem, a miastem Warszawa, w zakresie budowy ulicy łączącej ul. Suwak i ul. Cybernetyki. Planowana inwestycja zakłada powstanie jezdni po jednym pasie w każdą stronę, chodnika, ścieżki rowerowej, przystanków autobusowych oraz miejsc parkingowych. Inwestycja jest w całości finansowana przez firmę Adgar i inne firmy deweloperskie w celu usprawnieniu komunikacji w biznesowej dzielnicy Warszawy.