Adgar Data Center

BIZNESOWY MOKOTÓW,  Ul. Konstruktorska 11

Adgar Data Center

Adgar Data Center, czyli centrum przetwarzania danych zlokalizowane na ul. Konstruktorskiej 11 oferuje 15 000 m2 powierzchni, z czego 4 kondygnacje przeznaczone są na serwerownie o wydajności ponad 80 000 serwerów oraz zdolność przełączenia zasilania przekraczająca 17 MW. Dostęp do Data Center gwarantuje, że Twoja firma może bez ograniczeń poszerzać bazę danych, a przechowywane informacje są zawsze bezpieczne i dostępne. Dodatkowym wyróżnikiem budynku jest wyjątkowa architektura, którą podkreśla elewacja pokryta kolorowymi panelami umieszczonymi na bryle sześcianu o wymiarach 25 x 52m.

Co wyróżnia Adgar Data Center:

• Najwyższe standardy bezpieczeństwa, wspierane przez system monitoringu oraz czujniki wczesnej detekcji zagrożeń
  • Gwarancja nieprzerwanej pracy serwerów oraz stałego dostępu do Twoich danych
  • Parking na ponad 120 samochodów
  • Intrygująca architektura zaprojektowana przez renomowaną pracownię HRA Architekci

Innowacyjna przestrzeń dla Twoich danych:

• System sterowania oraz monitoringu BMS
  • 2 oddzielne stacje transformatorowe
  • 8 dynamicznych UPS oraz silnik Diesla o łącznej mocy 10 MWA zasilające pomieszczenia serwerowe oraz systemy chłodzenia
  • System sygnalizacji pożarowej oraz Dźwiękowego Systemu Ostrzegawczego AWS
  • System wczesnej detekcji dymu VESDA

Na miarę oczekiwań nowoczesnej firmy:

Adgar Data Center oferuje Twojej firmie również przestrzeń stworzoną z myślą o nowoczesnych usługach telekomunikacyjnych. Jeśli sukces Twojej firmy zależy od ciągłego nadzoru nad tworzoną i przechowywaną bazą danych, możesz również zlokalizować swoją firmę w naszym biurowcu - Adgar Bit, który znajduje się zaraz obok.

Idealna lokalizacja:

Dojazd z obu stron ulicy Konstruktorskiej
4 przystanki w zasięgu 10-minutowego spaceru
Zaledwie 8 minut samochodem do głównego lotniska Chopina
Obszar w którym działa najwięcej dostawców łączy telekomunikacyjnych w Warszawie
5 km od budynku LIM
Data Center night.jpgData Center left side.jpgData Center front.jpgData Center Adgar_02 (002)_pl.jpgData Center back.jpg

Adgar Poland planuje budowę Data Center na Biznesowym Mokotowie

Nowoczesne Centrum Przechowywania i Przetwarzania Danych to najnowsza inwestycja firmy Adgar Poland, która powstanie przy ulicy Konstruktorskiej, w biznesowej części warszawskiego Mokotowa. Budynek będzie połączeniem najnowocześniejszych technologii, najwyższych standardów bezpieczeństwa oraz odważnej, współczesnej architektury. Autorem projektu jest pracownia HRA Architekci – odpowiedzialna za wygląd większości budynków Adgar w Warszawie

Adgar Wave

Ponad 14 tys. m2 powierzchni biurowych w standardzie klasy A, znakomita lokalizacja na rogu skrzyżowania ul. Marynarskiej i Rzymowskiego oraz doskonała ekspozycja gwarantująca widoczność z daleka i doświetlenie naturalnym światłem – to tylko niektóre korzyści, które Adgar Wave oferuje dla Twojego biznesu.
Adgar Bit

Adgar Bit to 7-piętrowy, kameralny budynek o powierzchni 8 500 mkw., usytuowany na spokojnych obrzeżach zagłębia Biznesowego Mokotowa. Biurowiec, znany do tej pory pod nazwą Adgar Business Centre II, przeszedł całkowitą modernizację lobby i powierzchni wspólnych. Od stycznia 2017r. z nową nazwą i hasłem „VIBRANT WITH LIFE” nieruchomość ta wróciła na rynek powierzchni biurowych z misją służenia nie tylko najemcom, ale również mieszkańcom Mokotowa. Nowa nazwa to także nawiązanie do nowoczesnego budynku Data Center, który powstanie tuż obok, oferując najemcom dostęp do najnowocześniejszej infrastruktury przechowywania i przetwarzania danych.

Adgar Bit nada rytm na Biznesowym Mokotowie

Vibrant with life – z takim hasłem i z całkowicie nową nazwą - Adgar Bit, kameralny biurowiec na Biznesowym Mokotowie powraca na rynek powierzchni biurowych. Budynek, znany do tej pory pod nazwą Adgar Business Centre II, przeszedł całkowitą modernizację i od stycznie br. oferuje małym i średnim firmom powierzchnie biurowe na bardzo atrakcyjnych warunkach.