Adgar Poland przebuduje ulicę Suwak na Biznesowym Mokotowie

W dniu 16 maja 2017 roku została podpisana umowa o współpracy między Adgar Poland, długoterminowym inwestorem, a miastem Warszawa, w zakresie budowy ulicy łączącej ul. Suwak i ul. Cybernetyki. Planowana inwestycja zakłada powstanie jezdni po jednym pasie w każdą stronę, chodnika, ścieżki rowerowej, przystanków autobusowych oraz miejsc parkingowych. Inwestycja jest w całości finansowana przez firmę Adgar i inne firmy deweloperskie w celu usprawnieniu komunikacji w biznesowej dzielnicy Warszawy.

Na mocy zawartej umowy Adgar Poland odpowiada za cały przebieg prac związanych z budową, jak również za pozyskanie partnerów chętnych do finansowego wsparcia projektu. Koszt inwestycji szacowany jest na 5,5 mln złotych. W obecnej chwili, głównymi inwestorami poza Adgar Poland, są Trinity One (należący do funduszu Revetas Capital) oraz Starwood.

Podpisanie umowy o współpracy między Miastem Stołecznym Warszawa a prywatnymi inwestorami to przykład działania w modelu partnerstwa publiczno-prywatnego. Cieszymy się, że są firmy, które podjęły się przeprowadzenia i sfinansowania tego projektu, pokazując, że zależy im na rozwoju tej biznesowej części dzielnicy. Warszawa przekazała część gruntów pod planowaną przebudowę i dzięki takiemu współdziałaniu dzielnica zyska inwestycję, która w połączeniu z realizowaną właśnie modernizacją ulicy Marynarskiej, znacząco usprawni komunikację w tej części Mokotowa.

– powiedział Bogdan Olesiński, Burmistrz Dzielnicy Mokotów m.st. Warszawy.

Planowana inwestycja zakłada budowę jezdni po jednym pasie w każdą stronę, chodnik, ścieżkę rowerową oraz miejsca parkingowe. Na przedłużonej ulicy Suwak zlokalizowane zostaną dwa przystanki komunikacji miejskiej tuż przy wyjściu ze stacji SKM Służewiec. Planowane rozpoczęcie prac i wybór generalnego wykonawcy przebudowy nastąpi natychmiast po uzyskaniu przez miasto decyzji o zezwoleniu na realizację inwestycji drogowej (ZRID).

Dzięki przedłużeniu ulicy Suwak oraz połączeniu jej z ulicą Cybernetyki kierowcy i rowerzyści zyskają dodatkowe możliwości dojazdu do budynków biurowych i mieszkalnych, co z pewnością przełoży się na zmniejszenie korków w tym rejonie. Zależy nam, aby ta dzielnica była dobrze skomunikowana z resztą miasta i dlatego wraz z partnerami zaangażowaliśmy się zarówno finansowo, jak i operacyjnie w przeprowadzenie tej inwestycji. Wierzymy, że dzięki takim wspólnym działaniom Biznesowy Mokotów będzie przyjaznym miejscem - zarówno dla pracowników biurowych, jak i mieszkańców tej dzielnicy. Liczymy także na to, iż nasze działanie zachęci innych deweloperów do finansowego wsparcia tej inwestycji

- powiedział Artur Filipiuk, Dyrektor Operacyjny Adgar Poland.

przebudowa suwak.jpgmapka00001.jpgmapka00003.jpgmapka00004.jpgmapka00002.jpgmapka00006.jpgmapka00005.jpg

Informacja prasowa_przebudowa ulicy Suwak_29.05.docx

EN_Adgar przebuduje ulicę Suwak - Informacja Prasowa 29.05.docx

Przebudowa Suwak - mapa 02.jpg

Przebudowa Suwak - mapa 06.jpg

Przebudowa Suwak - mapa 01 .jpg

Przebudowa Suwak - mapa 04 .jpg

Przebudowa Suwak - mapa 03.jpg

Przebudowa Suwak - mapa 05 .jpg

Przebudowa Suwak - mapa 00.jpg

Adgar tworzy zielone miejsca spotkań na Biznesowym Mokotowie

W największej i najbardziej rozpoznawalnej biznesowej dzielnicy Warszawy powstaną przyjazne miejsca spotkań dla mieszkańców i pracowników tej części miasta. To kolejne działania Adgar Poland, które mają na celu poprawę warunków do życia i pracy na warszawskim Mokotowie.

Adgar Poland planuje budowę Data Center na Biznesowym Mokotowie

Nowoczesne Centrum Przechowywania i Przetwarzania Danych to najnowsza inwestycja firmy Adgar Poland, która powstanie przy ulicy Konstruktorskiej, w biznesowej części warszawskiego Mokotowa. Budynek będzie połączeniem najnowocześniejszych technologii, najwyższych standardów bezpieczeństwa oraz odważnej, współczesnej architektury. Autorem projektu jest pracownia HRA Architekci – odpowiedzialna za wygląd większości budynków Adgar w Warszawie

Fitshop nowym najemcą w Adgar Park West

Kompleks biurowy Adgar Park West, zlokalizowany na warszawskiej Ochocie, zyskał nowego najemcę – Fitshop. Jest to pierwszy stacjonarny sklep marki w Polsce, który zajmuje niemal 280 mkw. powierzchni handlowo-usługowej, zlokalizowanej na parterze budynku. Umowa najmu została podpisana na 5 lat, a klienci mogą skorzystać z szerokiej oferty sklepu już od 15 lipca 2017 roku