BeYOURSeLF – Adgar Poland redefiniuje tradycyjny model wynajmu biur dla małych, średnich i dużych przedsiębiorstw

Oryginalna koncepcja Adgar Poland łączy zalety pracy w innowacyjnej przestrzeni, która wspiera produktywność i twórcze myślenie, z dostępem do wydzielonej powierzchni dla każdego firmy. To unikalna oferta dla przedsiębiorstw, które stawiają na nowoczesny tryb pracy oraz cenią elastyczność i swobodę wyboru charakterystyczne dla przestrzeni typu co-creating, ale chcą jednocześnie zachować niezależną strukturę miejsca pracy firmy. Przestrzenie BeYOURSeLF zostaną otwarte w wszystkich kompleksach Adgar do końca 2018 roku.

Adgar Poland, który jest pomysłodawcą BeYOURSeLF, to doświadczony długoterminowy inwestor, właściciel, deweloper i zarządca nieruchomości, specjalizujący się w innowacyjnych rozwiązaniach biurowych w Polsce.

Brain Embassy, pierwsza w Polsce przestrzeń typu co-creating, osiągnęła ogromny sukces, będą docenioną zarówno przez jej użytkowników, jak i całą branżę, czego dowodem są liczne wyróżnienia i nagrody przyznane w konkursach branżowych. Naszym zamiarem było stworzenie innowacyjnej przestrzeni do pracy, która będzie wspierać nie tylko twórcze myślenie, ale także naturalne tworzenie się społeczności, składającej się z osób reprezentujących różne światy – freelancerów i właścicieli start-up’ów, ale także przedstawicieli korporacji oraz małych i średnich firm. Z doświadczenia wiemy, że niektóre organizacje są zainteresowane nie tylko pracą na elastycznych warunkach, ale chcą także zachować integralną strukturę firmy i dostęp do własnej, dedykowanej przestrzeni. BeYOURSeLF to oferta skierowana właśnie dla nich, otwierająca nowe możliwości kreatywnej pracy

powiedział Eyal Litwin, Dyrektor Generalny Adgar Poland.

BeYOURSeLF - Adgar Bit. Proj. studio modelina

BeYOURSeLF to pierwsze rozwiązanie tego typu adresowane do małych, średnich i dużych przedsiębiorstw, które łączy korzyści płynące z dostępu ze wspólnej przestrzeni, wspierającej kreatywność, z zachowaniem wewnętrznej organizacji firmy w ramach wydzielonej powierzchni. Wszystko to oferowane jest na niezwykle elastycznych warunkach podobnych do modelu co-creatingowego, który zyskuje coraz większą popularność na rynku.

Główne cechy modelu BeYOURSeLF to elastyczność, natychmiastowa dostępność i efektywność – ponieważ właśnie tego wymagają klienci w dynamicznie zmieniającym się świecie i środowisku biznesowym. BeYOURSeLF oferuje wykończone i w pełni wyposażone miejsca do pracy, wyraźnie oddzielone od przestrzeni wspólnych, tak aby cały zespół mógł pracować razem. W modelu rozliczeniowym BeYOURSeLF, firma płaci za rzeczywistą liczbę pracowników, a nie za metraż powierzchni biurowej, jak ma to miejsce w standardowym modelu najmu. Dodatkową korzyścią jest brak konieczności wpłacania przez klienta kaucji, której wymóg stanowi czasami barierę dla mniejszych przedsiębiorstw. Dzięki tym rozwiązaniom, firmy mają niespotykaną swobodę we wprowadzaniu szybkich zmian – mogą zmieniać liczbę pracowników praktycznie z miesiąca na miesiąc i unikać wysokich kosztów aranżacji wnętrz

- powiedziała Natalia Kuliberda, dyrektor działu Zarządzania Aktywami w Adgar Poland.

W ramach miesięcznego członkostwa BeYOURSeLF, wszyscy pracownicy otrzymują  nieograniczony dostęp do Brain Embassy – we wszystkich obecnie funkcjonujących oraz przyszłych lokalizacjach. Pierwsze przestrzenie BeYOURSeLF będą dostępne w budynkach zlokalizowanych na Biznesowym Mokotowie – Adgar Wave oraz Adgar Bit – ale docelowo znajdą się we wszystkich budynkach należących do Adgar Poland. Za koncepcję architektoniczną i projekt odpowiedzialne jest studio Mode:lina ™ oraz pracownia Archicon.
BeYOURSeLF - Adgar Wave. Proj. Archicon

Naszym celem było zapewnienie firmom dostępu do wyjątkowej przestrzeni stymulującej kreatywność i produktywność, przy jednoczesnym zachowaniu integralności każdej organizacji. Stąd nazwa BeYOURSeLF, która łączy koncepcję twórczej pracy znanej z Brain Embassy (BE) z charakterystycznymi cechami każdego przedsiębiorstwa. Jesteśmy przekonani, że nasz najnowszy pomysł zostanie doceniony przez małe i średnie przedsiębiorstwa, które jeszcze nie wynajmują przestrzeni biurowej, ale także przez większych klientów korporacyjnych

– dodał Eyal Litwin.

Najważniejsze zalety BeYOURSeLF:

• Nowoczesny standard wyposażenia wydzielonej powierzchni (wszystko jest już gotowe) – czyli brak jakichkolwiek kosztów aranżacjit item
  • Dostęp do bogato wyposażonych przestrzeni wspólnych oraz do wszystkich już otwartych, a także planowanych przestrzeni Brain Embassy
  • Elastyczny model rozliczeniowy – cena najmu uzależniona od aktualnej liczby członków zespołu danej organizacji.
  • Umowa członkowska – krótka, prosta umowa z jednomiesięcznym okresem wypowiedzenia (nie ma wymogu zawierania długoterminowych kontraktów)
  • Brak kaucji przy umowie najmu
  • Dostęp do nowoczesnej infrastruktury całego kompleksu oraz do wszystkich udogodnień (centrum danych, parkingi, kluby fitness, restauracje i kawiarnie, tereny zieleni, wypożyczalnie rowerów i wiele innych)
  • Wszystkie usługi towarzyszące są zawarte w cenie (sprzątanie, usługi IT, drukowanie, itp.)
  • Zachowanie własnego stylu pracy firmy
BE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelinaBE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelinaBE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelinaBE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelinaBE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelinaBE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelinaBE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelinaBE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelinaBE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelinaBE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelinaBE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelinaBE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelina
BE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. ArchiconBE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. ArchiconBE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. ArchiconBE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. ArchiconBE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. ArchiconBE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. ArchiconBE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. ArchiconBE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. ArchiconBE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. ArchiconBE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. ArchiconBE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. Archicon

BE YOURSELF - Adgar Wave. Proj. Archicon (4).jpg

BE YOURSELF - Adgar Bit. Proj. studio modelina (15).jpg

Press release BE Yourself_9.11.2017_eng.docx

Informacja prasowa_BE_Yourself_9.11.2017_pl.DOCX

BeYOURSeLF – Adgar Poland redefines the traditional model of office lease for small, medium and large enterprises

An original idea of Adgar Poland combines the benefits of working in an innovative space that stimulates creativity and productivity with the access to a company’s own dedicated space in a modern building. It is a unique offer for enterprises that prefer modern way of working and value the flexibility and freedom to change characteristic of co-creating space, but at the same time seek to preserve the structure of the company's independent workspace. Initially, BeYOURSeLF spaces will be introduced in all Adgar’s complexes in the course of 2018.
Jak pracuje się w Biznesowym Mokotowie – raport TNS Kantar Polska na zlecenie Adgar Poland

Główne zalety pracy w Mokotowskim Centrum Biznesowym według respondentów to bliskość Galerii Mokotów, dobra komunikacja oraz fakt, że jest siedzibą wielu znaczących firm. Do wad zaliczają się głównie korki uliczne, zbyt mała liczba miejsc parkingowych i brak terenów zielonych. 30% badanych jest niezadowolonych z obecnego biura, a aż 91% badanych chciałoby pracować w budynku, którego częścią jest przestrzeń wspierająca kreatywną pracę taka jak Brain Embassy.
Brain Embassy z tytułem „Innovation of the Year” w konkursie CIJ Awards

Brain Embassy, pierwsza kreatywna przestrzeń typu co-creating, otrzymała prestiżowy tytuł „Innowacji Roku” w konkursie CIJ Awards, który jest jednym z najbardziej znanych plebiscytów na rynku nieruchomości komercyjnych w Polsce. Oficjalne wręczenie statuetek odbyło się 9 listopada podczas uroczystej Gali CIJ Awards Poland 2017. To już 4 w tym roku nagroda, którą Brain Embassy została uhonorowana w prestiżowych konkursach.
Brain Embassy najlepszym biurem coworkingowym w konkursie Office Superstar

Brain Embassy, pierwsza kreatywna przestrzeń typu co-creating, znalazła się w gronie laureatów prestiżowego konkursu Office Superstar, organizowanego przez firmę CBRE. Nagroda została przyznana w kategorii Biuro Coworkingowe. Oficjalne wręczenie statuetek odbyło się 11 października podczas uroczystej gali na konferencji CBRE Idea Lab.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.