Adgar Poland powiększa Brain Embassy

Event Space z podwieszanymi stołami w nowej części Brain Embassy

Adgar Poland powiększa Brain Embassy

Rusza przedsprzedaż biur w nowej części pierwszego polskiego co-creatingu

Od lipca 2017 Brain Embassy, nowoczesna przestrzeń do pracy mieszcząca się w Adgar Park West, będzie oferować korporacjom, małym i średnim firmom, startupom i freelancerom łącznie ponad 3 tys. mkw. Za koncepcję architektoniczną nowej części odpowiada biuro projektowe mode:lina™.

Zwiększające się oczekiwania firm, szybko zmieniające się wymagania rynku i samych pracowników oraz rozwój nowych technologii spowodowały, że zmiany w sposobie pracy nabierają coraz większej dynamiki. Dzisiaj firmy, które chcą odnieść sukces koncentrują się na współpracy, innowacji i budowaniu zaangażowania. I potrzebują do tego odpowiednich warunków. Dlatego zdecydowaliśmy się na stworzenie Brain Embassy, które jest przykładem biura przyszłości, zaprojektowanego w oparciu o najnowsze, światowe trendy

– mówi Adam Lis, Head of Growth Brain Embassy.

Brain Embassy w budynku Adgar Park West rozpoczęło swoją działalność w czerwcu ubiegłego roku. Jest pierwszym biurem co-creatingowym, zaprojektowanym w oparciu o najnowsze tendencje w tworzeniu przestrzeni, które wspierają naturalne powstawanie społeczności, twórczą współpracę między jej członkami oraz rozwój innowacyjnych pomysłów. Różnorodność zaaranżowanych miejsc do pracy zachęca do ruchu i kreatywności, a płynne przenikanie się stref, dedykowanych spotkaniom w nieformalnej atmosferze, tworzy miejsce, które w pełni zaspokaja potrzeby pracowników i stwarza im możliwości do wydajnej pracy.

Projektując Brain Embassy liczyliśmy na sukces. Dzisiaj, po niespełna roku działalności, wypełnienie naszej przestrzeni sięga 70%. Dlatego zdecydowaliśmy się zwiększyć powierzchnię w obecnej lokalizacji z 1,7 tys. mkw. do 3 tys. mkw. Oficjalne otwarcie nastąpi na początku lipca, ale już teraz umożliwiamy zainteresowanym oglądanie nowo powstającej części i rezerwację powierzchni biurowych

- dodaje Adam Lis.

Nowo otwierana część Brain Embassy to blisko 1300 mkw na których znajdą się m.in.:
  •  Otwarta przestrzeń typu open space o powierzchni blisko 450 m.kw.,
  •  Event Space, który w zależności od potrzeb może zostać podzielony na 3 sale konferencyjne, które łącznie mogą pomieścić w komfortowych warunkach w 120 osób,
  •  28 biur, które pomieszczą od 3 do 20 osób,
  • 3 sale do spotkań w mniejszym gronie - od 2 do 8 osób,
  • Duża, w pełni wyposażona kuchnia ze stanowiskami do gotowania,
  • 2 pokoje do relaksu – Nap Room i Meditation Room.
Za koncepcję architektoniczną, projekt i wyposażenie wnętrz odpowiada studio mode:lina™  - zdobywcy m.in. nagrody Finest Interior Award 2016:contract w kategorii Najlepsze Wnętrze Biurowe,  oraz marka Kinnarps - lider wysokiej jakości rozwiązań biurowych w Europie.

Więcej informacji na temat nowej części jak i rezerwacji nowych powierzchni biurowych można uzyskać pod numerem telefonu +48 609 607 655, lub pod adresem mailowym: BEinformed@adgar.pl

MA239_2017051015.jpgMA239_2017051010.jpgMA239_201705102.jpgMA239_201705108.jpg

Fitshop nowym najemcą w Adgar Park West

Kompleks biurowy Adgar Park West, zlokalizowany na warszawskiej Ochocie, zyskał nowego najemcę – Fitshop. Jest to pierwszy stacjonarny sklep marki w Polsce, który zajmuje niemal 280 mkw. powierzchni handlowo-usługowej, zlokalizowanej na parterze budynku. Umowa najmu została podpisana na 5 lat, a klienci mogą skorzystać z szerokiej oferty sklepu już od 15 lipca 2017 roku
Adgar Poland przebuduje ulicę Suwak na Biznesowym Mokotowie

W dniu 16 maja 2017 roku została podpisana umowa o współpracy między Adgar Poland, długoterminowym inwestorem, a miastem Warszawa, w zakresie budowy ulicy łączącej ul. Suwak i ul. Cybernetyki. Planowana inwestycja zakłada powstanie jezdni po jednym pasie w każdą stronę, chodnika, ścieżki rowerowej, przystanków autobusowych oraz miejsc parkingowych. Inwestycja jest w całości finansowana przez firmę Adgar i inne firmy deweloperskie w celu usprawnieniu komunikacji w biznesowej dzielnicy Warszawy.
Wiosenna promocja w centrach konferencyjno-szkoleniowych Adgar Conference Group

Adgar Poland, właściciel nowoczesnych obiektów konferencyjno-szkoleniowych na warszawskiej Ochocie i Biznesowym Mokotowie, w ramach wiosennej promocji oferuje swoim dotychczasowym oraz nowym klientom aż 50% rabatu na wynajem sal konferencyjnych i szkoleniowych. Promocja potrwa do końca maja 2017 roku.

Adgar Poland przebuduje ulicę Suwak na Biznesowym Mokotowie