Adgar Poland otwiera nową część kreatywnej przestrzeni biurowej - Brain Embassy

Brain Embassy – pierwszy polski co-creating, zlokalizowany w Adgar Park West, niemal dwukrotnie zwiększył swoją powierzchnię i obecnie oferuje startupom, małym i średnim firmom,  freelancerom i korporacjom łącznie ponad 3 tys. mkw. Za koncepcję architektoniczną i projekt nowej części odpowiadają studio mode:lina™ oraz pracownia Archicon, natomiast za wyposażenie wnętrz – Kinnarps, lider wysokiej jakości rozwiązań biurowych w Europie.

Powstanie kolejnej części Brain Embassy, i to zaledwie rok po inauguracji, wiąże się z ogromnym zainteresowaniem, jakim cieszy się ta innowacyjna przestrzeń biurowa.

Brain Embassy w budynku Adgar Park West rozpoczęło swoją działalność w czerwcu 2016 r. Jest pierwszym w Polsce biurem co-creatingowym, zaprojektowanym w oparciu o najnowsze trendy w tworzeniu przestrzeni do pracy, które wspierają naturalne powstawanie społeczności, twórczą współpracę między jej członkami oraz rozwój innowacyjnych pomysłów. Różnorodność zaaranżowanych miejsc zachęca do ruchu i kreatywności, a płynne przenikanie się stref dedykowanych spotkaniom w nieformalnej atmosferze, tworzy miejsce, które w pełni zaspokaja potrzeby pracowników i stwarza im warunki do wydajnej pracy.

Podejmując się stworzenia Brain Embassy byliśmy przekonani, że Polacy są już gotowi na pracę w tak innowacyjnej przestrzeni jak nasza. Najlepszym dowodem na to jest fakt, że dzisiaj – po roku działalności – cieszy się ona tak wielkim zainteresowaniem. Stąd nasza decyzja o powiększeniu powierzchni w obecnej lokalizacji z 1,7 tys. mkw. do 3 tys. mkw. oraz o otwarciu kolejnego biura Brain Embassy w nowym miejscu, na Mokotowie, jeszcze w tym roku.”

powiedział Adam Lis, General Manager w Brain Embassy.

Brain Embassy oferuje przestrzenie, w których można pracować w ruchu, odpoczywać, medytując lub jadąc na rowerze. Jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia. Współpraca z projektantami z mode:lina™ zaowocowała przestrzennym uzupełnieniem brandu Brain Embassy motywem przechodzących przez całe wnętrze “synaps”. Ludzki mózg składa się z ponad 86 miliardów neuronów, dzięki którym myślimy, działamy i odkrywamy. Jeszcze więcej jest synaps, przez które “przeskakują” informacje w naszym mózgu. Sięgając po te fakty oraz do identyfikacji wizualnej projektanci z mode:lina™ stworzyli przestrzeń całkowicie podporządkowaną ludzkiemu umysłowi. Dodatkowo, wnętrze Brain Embassy skrywa w sobie wiele niespodzianek, a ich odkrywanie ma za zadanie pobudzać wyobraźnię w trakcie pracy. Chcąc, by spotkania w salach konferencyjnych nie były tylko zwykłymi spotkaniami, ale także pomagały generować nowe pomysły i inicjatywy, projektanci nadali im nietypowe formy. Sale konferencyjne przypominają o wielkich odkryciach biegunów Ziemi i źródeł Amazonki oraz o osiągnięciach Wielkiego Zderzacza Hadronów. Sale konferencyjne to także przestrzenie dedykowane “wielkim umysłom” pisarzy, artystów i matematyków.
Wnętrza nowej częśc Brain Embassy

Jednak Brain Embassy to nie tylko starannie zaprojektowana przestrzeń, która ma pobudzić kreatywność i produktywność pracujących tu osób, ale także szerokie wsparcie merytoryczne, na które mogą liczyć wszyscy członkowie jej społeczności.

„W Brain Embassy cyklicznie organizujemy wydarzenia, których celem jest inspirowanie i rozwijanie członków naszej społeczności oraz zachęcanie ich do dzielenia się swoją wiedzą i umiejętnościami. Pomagamy im w nawiązywaniu kontaktów biznesowych podczas sesji networkingowych, a także w rozwijaniu swoich pomysłów w trakcie warsztatów Design Thinking. Zachęcamy też wszystkich do współtworzenia organizowanych wydarzeń poprzez uczestniczenie w nich nie tylko w charakterze słuchaczy, ale i prelegentów.”

powiedziała Katarzyna Wojnar, Program Manager w Brain Embassy.

Udział we wszystkich wydarzeniach organizowanych przez Brain Embassy jest bezpłatny dla wszystkich członków społeczności, a ich wartość w samym tylko 2017 r. wyniosła ponad 10 tys. zł na osobę
Wnętrza nowej części Brain Embassy

Brain Embassy doskonale wpisuje się w filozofię firmy Adgar Poland, która od początku swojej działalności wprowadza na polski rynek innowacyjne projekty, pozwalające na płynne przenikanie się pracy i życia. Decydując się na pracę w przestrzeni Brain Embassy, jej członkowie dodatkowo uzyskują możliwość korzystania z licznych udogodnień, które oferuje kompleks biurowy Adgar Park West, takich jak: Centrum Szkoleniowe z 20 salami konferencyjnymi, fitness club, przedszkole, myjnia samochodowa, bezpłatna wypożyczalnia rowerów, zabezpieczone rowerownie, stacje napraw rowerów, prysznice, Carpooling  i wiele innych.

powiedział Eyal Litwin, Dyrektor Generalny Adgar Poland.

Nowa część Brain Embassy zajmuje powierzchnię blisko 1300 mkw., na której znajdują się m.in.:
  • Otwarta przestrzeń typu open space
  • Event Space, który w zależności od potrzeb może zostać podzielony na 3 sale konferencyjne mogące łącznie pomieścić w komfortowych warunkach 120 osób
  • Sala warsztatowa o elastycznym ustawieniu dla grup do 30 osób
  • 28 wyodrębnionych biur, które są przeznaczone dla zespołów od 3 do 14 osób
  • 3 sale do spotkań w mniejszym gronie - od 2 do 8 osób
  • Duża, w pełni wyposażona kuchnia ze stanowiskami do gotowania
  • 2 pokoje do relaksu – Nap Room i Meditation Room
Ceny członkostwa w Brain Embassy za podstawowy pakiet zaczynają się już od 100 zł. miesięcznie. Więcej szczegółów: www.brainembassy.com

1N7A7068-HDR-re2.jpg

1N7A7473-HDR-re2.jpg

1N7A7318-HDR-re2.jpg

1N7A7610-HDR-re3_noads.jpg

30_08_2017_Adgar otwiera nową część Brain Embassy w Adgar Park West_informacja_prasowa final.docx

Brain Embassy najlepszym biurem coworkingowym w konkursie Office Superstar

Brain Embassy, pierwsza kreatywna przestrzeń typu co-creating, znalazła się w gronie laureatów prestiżowego konkursu Office Superstar, organizowanego przez firmę CBRE. Nagroda została przyznana w kategorii Biuro Coworkingowe. Oficjalne wręczenie statuetek odbyło się 11 października podczas uroczystej gali na konferencji CBRE Idea Lab.
Adgar Poland powiększa Brain Embassy

Rusza przedsprzedaż biur w nowej części pierwszego polskiego co-creatingu
Jak pracuje się w Biznesowym Mokotowie – raport TNS Kantar Polska na zlecenie Adgar Poland

Główne zalety pracy w Mokotowskim Centrum Biznesowym według respondentów to bliskość Galerii Mokotów, dobra komunikacja oraz fakt, że jest siedzibą wielu znaczących firm. Do wad zaliczają się głównie korki uliczne, zbyt mała liczba miejsc parkingowych i brak terenów zielonych. 30% badanych jest niezadowolonych z obecnego biura, a aż 91% badanych chciałoby pracować w budynku, którego częścią jest przestrzeń wspierająca kreatywną pracę taka jak Brain Embassy.
Brain Embassy z tytułem „Innovation of the Year” w konkursie CIJ Awards

Brain Embassy, pierwsza kreatywna przestrzeń typu co-creating, otrzymała prestiżowy tytuł „Innowacji Roku” w konkursie CIJ Awards, który jest jednym z najbardziej znanych plebiscytów na rynku nieruchomości komercyjnych w Polsce. Oficjalne wręczenie statuetek odbyło się 9 listopada podczas uroczystej Gali CIJ Awards Poland 2017. To już 4 w tym roku nagroda, którą Brain Embassy została uhonorowana w prestiżowych konkursach.

Vorwerk Polska wprowadza się do Adgar Park West

Vorwerk Polska, firma oferująca wysokiej klasy urządzenie wielofunkcyjne Thermomix®, podpisała umowę najmu 418 m2  powierzchni biurowej w Adgar Park West na warszawskiej Ochocie. Będzie to trzecie biuro firmy w Warszawie i dwudzieste siódme w Polsce. Umowa najmu została podpisana na 5 lat, a Biuro Regionalne firmy zostanie otwarte już w połowie września 2017 roku.