Adgar Poland otwiera nową część kreatywnej przestrzeni biurowej - Brain Embassy

Brain Embassy – pierwszy polski co-creating, zlokalizowany w Adgar Park West, niemal dwukrotnie zwiększył swoją powierzchnię i obecnie oferuje startupom, małym i średnim firmom,  freelancerom i korporacjom łącznie ponad 3 tys. mkw. Za koncepcję architektoniczną i projekt nowej części odpowiadają studio mode:lina™ oraz pracownia Archicon, natomiast za wyposażenie wnętrz – Kinnarps, lider wysokiej jakości rozwiązań biurowych w Europie.

Powstanie kolejnej części Brain Embassy, i to zaledwie rok po inauguracji, wiąże się z ogromnym zainteresowaniem, jakim cieszy się ta innowacyjna przestrzeń biurowa.

Brain Embassy w budynku Adgar Park West rozpoczęło swoją działalność w czerwcu 2016 r. Jest pierwszym w Polsce biurem co-creatingowym, zaprojektowanym w oparciu o najnowsze trendy w tworzeniu przestrzeni do pracy, które wspierają naturalne powstawanie społeczności, twórczą współpracę między jej członkami oraz rozwój innowacyjnych pomysłów. Różnorodność zaaranżowanych miejsc zachęca do ruchu i kreatywności, a płynne przenikanie się stref dedykowanych spotkaniom w nieformalnej atmosferze, tworzy miejsce, które w pełni zaspokaja potrzeby pracowników i stwarza im warunki do wydajnej pracy.

Podejmując się stworzenia Brain Embassy byliśmy przekonani, że Polacy są już gotowi na pracę w tak innowacyjnej przestrzeni jak nasza. Najlepszym dowodem na to jest fakt, że dzisiaj – po roku działalności – cieszy się ona tak wielkim zainteresowaniem. Stąd nasza decyzja o powiększeniu powierzchni w obecnej lokalizacji z 1,7 tys. mkw. do 3 tys. mkw. oraz o otwarciu kolejnego biura Brain Embassy w nowym miejscu, na Mokotowie, jeszcze w tym roku.”

powiedział Adam Lis, General Manager w Brain Embassy.

Brain Embassy oferuje przestrzenie, w których można pracować w ruchu, odpoczywać, medytując lub jadąc na rowerze. Jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia. Współpraca z projektantami z mode:lina™ zaowocowała przestrzennym uzupełnieniem brandu Brain Embassy motywem przechodzących przez całe wnętrze “synaps”. Ludzki mózg składa się z ponad 86 miliardów neuronów, dzięki którym myślimy, działamy i odkrywamy. Jeszcze więcej jest synaps, przez które “przeskakują” informacje w naszym mózgu. Sięgając po te fakty oraz do identyfikacji wizualnej projektanci z mode:lina™ stworzyli przestrzeń całkowicie podporządkowaną ludzkiemu umysłowi. Dodatkowo, wnętrze Brain Embassy skrywa w sobie wiele niespodzianek, a ich odkrywanie ma za zadanie pobudzać wyobraźnię w trakcie pracy. Chcąc, by spotkania w salach konferencyjnych nie były tylko zwykłymi spotkaniami, ale także pomagały generować nowe pomysły i inicjatywy, projektanci nadali im nietypowe formy. Sale konferencyjne przypominają o wielkich odkryciach biegunów Ziemi i źródeł Amazonki oraz o osiągnięciach Wielkiego Zderzacza Hadronów. Sale konferencyjne to także przestrzenie dedykowane “wielkim umysłom” pisarzy, artystów i matematyków.
Wnętrza nowej częśc Brain Embassy

Jednak Brain Embassy to nie tylko starannie zaprojektowana przestrzeń, która ma pobudzić kreatywność i produktywność pracujących tu osób, ale także szerokie wsparcie merytoryczne, na które mogą liczyć wszyscy członkowie jej społeczności.

„W Brain Embassy cyklicznie organizujemy wydarzenia, których celem jest inspirowanie i rozwijanie członków naszej społeczności oraz zachęcanie ich do dzielenia się swoją wiedzą i umiejętnościami. Pomagamy im w nawiązywaniu kontaktów biznesowych podczas sesji networkingowych, a także w rozwijaniu swoich pomysłów w trakcie warsztatów Design Thinking. Zachęcamy też wszystkich do współtworzenia organizowanych wydarzeń poprzez uczestniczenie w nich nie tylko w charakterze słuchaczy, ale i prelegentów.”

powiedziała Katarzyna Wojnar, Program Manager w Brain Embassy.

Udział we wszystkich wydarzeniach organizowanych przez Brain Embassy jest bezpłatny dla wszystkich członków społeczności, a ich wartość w samym tylko 2017 r. wyniosła ponad 10 tys. zł na osobę
Wnętrza nowej części Brain Embassy

Brain Embassy doskonale wpisuje się w filozofię firmy Adgar Poland, która od początku swojej działalności wprowadza na polski rynek innowacyjne projekty, pozwalające na płynne przenikanie się pracy i życia. Decydując się na pracę w przestrzeni Brain Embassy, jej członkowie dodatkowo uzyskują możliwość korzystania z licznych udogodnień, które oferuje kompleks biurowy Adgar Park West, takich jak: Centrum Szkoleniowe z 20 salami konferencyjnymi, fitness club, przedszkole, myjnia samochodowa, bezpłatna wypożyczalnia rowerów, zabezpieczone rowerownie, stacje napraw rowerów, prysznice, Carpooling  i wiele innych.

powiedział Eyal Litwin, Dyrektor Generalny Adgar Poland.

Nowa część Brain Embassy zajmuje powierzchnię blisko 1300 mkw., na której znajdują się m.in.:
  • Otwarta przestrzeń typu open space
  • Event Space, który w zależności od potrzeb może zostać podzielony na 3 sale konferencyjne mogące łącznie pomieścić w komfortowych warunkach 120 osób
  • Sala warsztatowa o elastycznym ustawieniu dla grup do 30 osób
  • 28 wyodrębnionych biur, które są przeznaczone dla zespołów od 3 do 14 osób
  • 3 sale do spotkań w mniejszym gronie - od 2 do 8 osób
  • Duża, w pełni wyposażona kuchnia ze stanowiskami do gotowania
  • 2 pokoje do relaksu – Nap Room i Meditation Room
Ceny członkostwa w Brain Embassy za podstawowy pakiet zaczynają się już od 100 zł. miesięcznie. Więcej szczegółów: www.brainembassy.com

1N7A7068-HDR-re2.jpg

1N7A7473-HDR-re2.jpg

1N7A7318-HDR-re2.jpg

1N7A7610-HDR-re3_noads.jpg

30_08_2017_Adgar otwiera nową część Brain Embassy w Adgar Park West_informacja_prasowa final.docx

Vorwerk Polska wprowadza się do Adgar Park West

Vorwerk Polska, firma oferująca wysokiej klasy urządzenie wielofunkcyjne Thermomix®, podpisała umowę najmu 418 m2  powierzchni biurowej w Adgar Park West na warszawskiej Ochocie. Będzie to trzecie biuro firmy w Warszawie i dwudzieste siódme w Polsce. Umowa najmu została podpisana na 5 lat, a Biuro Regionalne firmy zostanie otwarte już w połowie września 2017 roku.