Fitshop nowym najemcą w Adgar Park West

Kompleks biurowy Adgar Park West, zlokalizowany na warszawskiej Ochocie, zyskał nowego najemcę – Fitshop. Jest to pierwszy stacjonarny sklep marki w Polsce, który zajmuje niemal 280 mkw. powierzchni handlowo-usługowej, zlokalizowanej na parterze budynku. Umowa najmu została podpisana na 5 lat, a klienci mogą skorzystać z szerokiej oferty sklepu już od 15 lipca 2017 roku

Fitshop jest nazwą handlową Grupy Sport-Tiedje, największego europejskiego profesjonalnego sklepu stacjonarnego i internetowego, sprzedającego domowe urządzenia fitness i akcesoria sportowe. Firma istnieje od 1984 roku i obecnie posiada 70 specjalistycznych sklepów fitness w Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Belgii, Danii, Wielkiej Brytanii i Holandii. Fitshop w Adgar Park West jest pierwszym w Polsce sklepem stacjonarnym firmy, która do tej pory prowadziła tutaj sprzedaż swoich produktów jedynie za pośrednictwem sklepu internetowego. Firma oferuje różnorodne urządzenia do treningu wytrzymałościowego i siłowego, takie jak orbitreki, bieżnie, ergometry rowerowe, wioślarze, atlasy i ławki treningowe. Fitshop oferuje również szeroki wybór akcesoriów fitness, bokserskich oraz odżywek i suplementów diety. Więcej szczegółów i godziny otwarcia sklepu: www.fitshop.pl

„Adgar jest innowacyjną firmą, tworzącą przyjazne koncepty biurowe, które nie tylko wspierają rozwój biznesu, ale także umożliwiają płynne łączenie życia zawodowego i prywatnego. Zależy nam na tym, aby strefa sportu i rekreacji AdgarFit, zlokalizowana na parterze budynku, oferowała naszym najemcom zarówno zróżnicowane sposoby spędzania wolnego czasu, jak i możliwość kupienia na miejscu sprzętu sportowego najwyższej jakości. Dlatego też ogromnie się cieszymy, że w AdgarFit został otwarty sklep Fitshop, będący europejskim liderem w dziedzinie fitnessu domowego.”

– powiedział Eyal Litwin, Dyrektor Generalny Adgar Poland.

Strefa sportu i rekreacji AdgarFit zajmuje łącznie około 6000 mkw. powierzchni oraz ścieżkę do biegania o długości 900 m. Jest to jedyne w swoim rodzaju miejsce promujące zdrowy styl życia, gdzie pod jednym dachem można skorzystać z nowoczesnego klubu fitness i oferty profesjonalnych sklepów z urządzeniami i akcesoriami sportowymi. Dla najemców dostępna jest również usługa Adgar Bikes – wypożyczalnia rowerów BMW, dostępnych bezpłatnie przez 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu. Więcej szczegółów: www.adgarfit.pl

Informacja prasowa_Fitshop nowym najemcą w Adgar Park West_17.07.17.docx

Vorwerk Polska wprowadza się do Adgar Park West

Vorwerk Polska, firma oferująca wysokiej klasy urządzenie wielofunkcyjne Thermomix®, podpisała umowę najmu 418 m2  powierzchni biurowej w Adgar Park West na warszawskiej Ochocie. Będzie to trzecie biuro firmy w Warszawie i dwudzieste siódme w Polsce. Umowa najmu została podpisana na 5 lat, a Biuro Regionalne firmy zostanie otwarte już w połowie września 2017 roku.
Jak pracuje się w Biznesowym Mokotowie – raport TNS Kantar Polska na zlecenie Adgar Poland

Główne zalety pracy w Mokotowskim Centrum Biznesowym według respondentów to bliskość Galerii Mokotów, dobra komunikacja oraz fakt, że jest siedzibą wielu znaczących firm. Do wad zaliczają się głównie korki uliczne, zbyt mała liczba miejsc parkingowych i brak terenów zielonych. 30% badanych jest niezadowolonych z obecnego biura, a aż 91% badanych chciałoby pracować w budynku, którego częścią jest przestrzeń wspierająca kreatywną pracę taka jak Brain Embassy.
Brain Embassy z tytułem „Innovation of the Year” w konkursie CIJ Awards

Brain Embassy, pierwsza kreatywna przestrzeń typu co-creating, otrzymała prestiżowy tytuł „Innowacji Roku” w konkursie CIJ Awards, który jest jednym z najbardziej znanych plebiscytów na rynku nieruchomości komercyjnych w Polsce. Oficjalne wręczenie statuetek odbyło się 9 listopada podczas uroczystej Gali CIJ Awards Poland 2017. To już 4 w tym roku nagroda, którą Brain Embassy została uhonorowana w prestiżowych konkursach.
BE Yourself – Adgar Poland redefiniuje tradycyjny model wynajmu biur dla małych, średnich i dużych przedsiębiorstw

Oryginalna koncepcja Adgar Poland łączy zalety pracy w innowacyjnej przestrzeni, która wspiera produktywność i twórcze myślenie, z dostępem do wydzielonej powierzchni dla każdego firmy. To unikalna oferta dla przedsiębiorstw, które stawiają na nowoczesny tryb pracy oraz cenią elastyczność i swobodę wyboru charakterystyczne dla przestrzeni typu co-creating, ale chcą jednocześnie zachować niezależną strukturę miejsca pracy firmy. Przestrzenie BE Yourself zostaną otwarte w wszystkich kompleksach Adgar do końca 2018 roku.