Calypso Fitness w Adgar Park West

Informacja prasowa

Calypso Fitness w Adgar Park West

Do grona najemców kompleksu biurowego Adgar Park West, na warszawskiej Ochocie, dołączył właśnie operator największej sieci klubów sportowych w Polsce - Calypso Fitness. Klub zajmie blisko 1800 mkw. powierzchni, zlokalizowanej na parterze budynku. Najemcy oraz odwiedzający budynek goście mogą korzystać z doskonale wyposażonej siłowni oraz szerokiej oferty zajęć fitness od połowy stycznia 2017 roku.

Calypso Fitness jest największą w Polsce i wciąż dynamicznie rozwijającą się siecią klubów fitness, która jest obecna na polskim rynku od 1996 roku. Aktualnie posiada ponad 40 klubów w 18 miastach. Calypso Fitness w Adgar Park West to już 17 klub tej sieci w Warszawie i jednocześnie drugi, który jest zlokalizowany w kompleksach biurowych, należących do Adgar – pierwszy z nich funkcjonuje już z powodzeniem w Adgar Plaza na Biznesowym Mokotowie od 2007 roku. W nowym klubie Calypso w kompleksie Adgar Park West znajdują się dwie klimatyzowane sale do zajęć fitness, siłownia ze strefą funkcjonalną i strefą wolnych ciężarów oraz klatką do Cross Treningu. Mieści się tam także sala przeznaczona do ćwiczeń grupowych na rowerach stacjonarnych – Power Bike. Klub wyposażony jest również w bieżnię antygrawitacyjną, która dzięki unikalnej technologii, umożliwia trening biegowy przy odciążeniu masy ciała nawet o 80 procent. Dodatkowo, klienci Calypso Fitness mają do swojej dyspozycji znakomicie wyposażoną strefę relaksu o powierzchni 350 mkw., gdzie znajduje się grota solna i tężnia oraz dwa rodzaje sauny - fińska (sucha) oraz parowa typu Hammam.
Recepcja klubu w Adgar Park West

„Calypso Fitness doskonale wpisuje się w naszą koncepcję tworzenia przyjaznych kompleksów biurowych, pozwalających na płynne łączenie pracy i życia, którą od samego początku działalności firmy Adgar w Polsce wprowadzamy we wszystkich naszych budynkach. Jestem przekonany, że pozyskanie tak doświadczonego partnera na rynku fitness, jest gwarancją najwyższej jakości usług, z których korzystać będą nie tylko nasi najemcy, ale także mieszkańcy Ochoty”

– powiedziała Katarzyna Bobowska-Caruso, Dyrektor ds. Strategii i Rozwoju Adgar Poland.

Adgar Park West to świetnie wyposażony i funkcjonalny kompleks biurowy klasy B+, położony w biznesowym centrum Ochoty, bardzo blisko Śródmieścia. Składa się z trzech połączonych ze sobą budynków A, B oraz C o łącznej powierzchni blisko 43 000 mkw. Adgar Park West oferuje ponad 800 miejsc postojowych, z których bezpłatnie mogą korzystać klienci Calypso Fitness.

Calypso Fitness specjalizuje się w dostarczaniu najwyższej jakości usług sportowych do kompleksów biurowych. Nasze kluby odwiedza ponad już ponad 100 tysięcy osób miesięcznie, znacząca ich część ma okazję trenować w miejscu swojej pracy. To bardzo wygodne rozwiązanie, tym bardziej, że oprócz produktów własnych, współpracujemy z operatorami kart sportowych MultiSport oraz BeActive” – powiedział Mikołaj Nawacki, Prezes Zarządu Calypso Fitness.

powiedział Mikołaj Nawacki, Prezes Zarządu Calypso Fitness.

Calypso_ADGAR PARK WEST_04.jpg
Calypso Fitness wychodzi naprzeciw oczekiwaniom osób, które chcą uprawiać sport, ale brakuje im czasu na długie treningi. W ofercie klubu są krótsze zajęcia typu Short Class, charakteryzujące się wysoką intensywnością i szybkimi efektami. Klub ma w swojej ofercie różnorodne zajęcia fitness, a wśród nich zajęcia prozdrowotne takie jak joga, pilates i zdrowy kręgosłup – idealne dla osób, mających siedzący tryb pracy. Absolutnym hitem będą też na pewno zajęcia na trampolinach – nowość w Calypso. W cenie karnetu klub zapewnia opiekę doświadczonych trenerów wraz z rozpisaniem indywidualnego planu treningowego oraz analizę składu ciała na najnowocześniejszym urządzeniu Tanita. Calypso Fitness oferuje także bezpłatną opiekę dla dzieci w strefie Kids Play, od poniedziałku do piątku w godzinach: 16:30-20:30, a w sobotę i niedzielę w godzinach: 10:00-14:00.
GODZINY OTWARCIA KLUBU
Poniedziałek – piątek: od 6:00 do 23:00
Sobota: od 8:00 do 21:00
Niedziela: od 8:00 do 20:00
Calypso_ADGAR PARK WEST_01.jpgCalypso_ADGAR PARK WEST_03.jpgCalypso_ADGAR PARK WEST_04.jpg

Calypso_ADGAR PARK WEST_02.jpg

Calypso_ADGAR PARK WEST_01.jpg

Calypso_ADGAR PARK WEST.jpg

Calypso_ADGAR PARK WEST_03.jpg

Calypso_ADGAR PARK WEST_04.jpg

Informacja prasowa_ Calypso w Adgar Park West_23.01.2017.DOCX

Adgar Park West

Adgar Park West składa się z 3 budynków o łącznej powierzchni       43 000 m2. Zmodernizowany w 2014 roku biurowiec zyskał nową przeszkloną fasadę oraz przestronne, centralne atrium. Standard budynków klasy B+ oraz idealne położenie w biznesowym centrum dzielnicy Ochota sprawia, że to doskonały punkt lokalizacyjny dla Twojej firmy.

Fitshop nowym najemcą w Adgar Park West

Kompleks biurowy Adgar Park West, zlokalizowany na warszawskiej Ochocie, zyskał nowego najemcę – Fitshop. Jest to pierwszy stacjonarny sklep marki w Polsce, który zajmuje niemal 280 mkw. powierzchni handlowo-usługowej, zlokalizowanej na parterze budynku. Umowa najmu została podpisana na 5 lat, a klienci mogą skorzystać z szerokiej oferty sklepu już od 15 lipca 2017 roku
Adgar Poland przebuduje ulicę Suwak na Biznesowym Mokotowie

W dniu 16 maja 2017 roku została podpisana umowa o współpracy między Adgar Poland, długoterminowym inwestorem, a miastem Warszawa, w zakresie budowy ulicy łączącej ul. Suwak i ul. Cybernetyki. Planowana inwestycja zakłada powstanie jezdni po jednym pasie w każdą stronę, chodnika, ścieżki rowerowej, przystanków autobusowych oraz miejsc parkingowych. Inwestycja jest w całości finansowana przez firmę Adgar i inne firmy deweloperskie w celu usprawnieniu komunikacji w biznesowej dzielnicy Warszawy.

Adgar Poland planuje budowę Data Center na Biznesowym Mokotowie

Nowoczesne Centrum Przechowywania i Przetwarzania Danych to najnowsza inwestycja firmy Adgar Poland, która powstanie przy ulicy Konstruktorskiej, w biznesowej części warszawskiego Mokotowa. Budynek będzie połączeniem najnowocześniejszych technologii, najwyższych standardów bezpieczeństwa oraz odważnej, współczesnej architektury. Autorem projektu jest pracownia HRA Architekci – odpowiedzialna za wygląd większości budynków Adgar w Warszawie