Adgar BIT – trzy koncepty najmu w jednym biurowcu

13 września 2018 r. to oficjalna data ponownego otwarcia Adgar Bit, który po gruntownej modernizacji powraca na stołeczny rynek biurowy. Po raz pierwszy w jednym budynku Adgar Poland znajdą się trzy modele najmu: Brain Embassy, BeYOURSeLF i najem tradycyjny. Otwarciu towarzyszyła formuła REM Tour, której partnerem była m.in. firma Kinnarps Polska.

Adgar BIT zlokalizowany przy ul. Konstruktorskiej 11 w Warszawie, który przed modernizacją nosił nazwę Adgar Business Centre II, powraca na rynek z hasłem „Vibrant with life”. Zgodnie z założeniem inwestora ma być miejscem gdzie tradycyjna powierzchnia do pracy będzie czymś więcej, zmieni się w przestrzeń do życia i spędzania wolnego czasu. Dlatego też w bezpośrednim sąsiedztwie obiektu Adgar Poland tworzy ogólnodostępny amfiteatr, którego atrakcyjna i różnorodna oferta kulturalno-rozrywkowa przyciągnie ludzi i sprawi, że będą chcieli spędzać tu czas po pracy i w weekendy, razem z przyjaciółmi i rodzinami. Adgar jest także zaangażowany w powstanie woonerfu między ulicami Domaniewską i Konstruktorską z enklawą barów, kawiarni i restauracji.

Zgodnie z filozofią Adgar Poland nasze budynki mają być czymś więcej niż tylko biurowcami. Chcemy, aby ludziom pracowało się w nich lepiej, bardziej elastycznie i kreatywnie, by ich wnętrza, otoczenie i atmosfera sprzyjały powstawaniu nowych idei oraz rozwijaniu biznesów naszych partnerów. Stąd trzy koncepcje najmu, Brain Embassy – wyjątkowa przestrzeń co-creatingowa, BeYOURSeLF – model łączący co-creating z tradycyjnym wynajmem i właśnie najem konwencjonalny, który zakładamy, że stopniowo będzie ustępować miejsca tym dwóm pierwszym rozwiązaniom. Taki ma być Adgar BIT, dynamiczny, żywy, przyjazny obiekt, w otoczeniu którego niebawem powstaną miejsca ożywiające Biznesowy Mokotów, zachęcające ludzi do spędzania wolnego czasu. Jesteśmy częścią Biznesowego Mokotowa, staramy się zmieniać to miejsce na lepsze zarówno jeśli chodzi o otoczenie, jak i oferując wyjątkową przestrzeń biurową. Jesteśmy dumni, że możemy przy tym współpracować z takimi partnerami jak firma Kinnarps.

Eyal Litwin, dyrektor generalny Adgar Poland.

Adgar Bit to 6. piętrowy, kameralny budynek biurowy o powierzchni najmu 8500 mkw., dysponujący certyfikatem LEED. Jego wyróżnikiem i zaletą jest możliwość elastycznej aranżacji przestrzeni biurowej o mniejszej powierzchni (ok. 200 mkw.) oraz ich natychmiastowa dostępność, a także krótkoterminowe umowy najmu - poniżej 2 lat. Prawdzwą nowością na rynku, którą wprowadza obecny w budynku koncept BeYOURSeLF, jest miesięczna płatność za pracownika, a nie za metry kwadratowe. Dla firm liczących więcej niż 10 osób dostępne są w pełni umeblowane biura. Adgar Bit jest pierwszym obiektem w portfolio firmy, w którym w jednym miejscu spotkały się pionierskie koncepty najmu biurowego Brain Embassy i BeYOURSeLF, osiągając tym samym efekt synergii i wzajemnie się uzupełniając. Adgar Bit dysponuje 147 miejscami dla samochodów na parkingu naziemnym i podziemnym. Podobnie jak we wszystkich kompleksach biurowych Adgar, najemcy otrzymują do dyspozycji liczne udogodnienia, takie jak m.in.: bezpłatna wypożyczalnia rowerów BMW - AdgarFit Bike, zabezpieczona rowerownia, prysznice, carpooling czy stacja napraw rowerów. Najemcy Adgar Bit mogą także korzystać z bogatej infrastruktury innych budynków Adgar Poland zlokalizowanych w pobliżu, np. Centrum Konferencyjnego Adgar Plaza, Fitness Club Calypso, Not Another Yoga Studio.

W imieniu Kinnarps gratuluję firmie Adgar otwarcia kolejnego innowacyjnego konceptu biznesowego – Adgar BIT. Jako partner projektów Brain Embassy z entuzjazmem uczestniczymy w ich kolejnych odsłonach, które czerpią doświadczenia z poprzednich realizacji, za każdym razem zaskakując nowymi, jeszcze bardziej innowacyjnymi rozwiązaniami. Dzięki nim powstaje inspirująca przestrzeń, która przyciąga kreatywnych ludzi gotowych współtworzyć nową społeczność. Cieszymy się, że rozwiązania Kinnarps są istotną częścią przestrzeni Brain Embassy i BeYOURSEeLF. Nasze meble przyciągają uwagę wielokrotnie nagradzanym designem, a jakość wygoda i ergonomia sprawiają, że klienci zostają z nami na dłużej. Użytkownicy szybko przekonują się, że rozwiązania wykorzystane w Adgar BIT są nie tylko atrakcyjne wizualnie, lecz także funkcjonalne i podnoszące efektywność codziennej pracy. Wierzymy, że zastosowane rozwiązania Kinnarps stworzą w Agdar BIT środowisko pracy tętniące życiem, które wspomaga budowanie trwałych i wartościowych relacji z członkami społeczności – i tego właśnie życzymy Grupie Adgar.

Beata Osiecka, CEO Kinnarps Polska, Head of CEE Region.

Adgar Poland jest długoterminowym inwestorem w sektorze nieruchomości biurowych. Firma funkcjonuje na rynku izraelskim, kanadyjskim i belgijskim, w Polsce obecna od 1999 roku. Do tej pory Adgar koncentrował się na rynku warszawskim, gdzie posiada bogate portfolio najwyższej klasy budynków biurowych na Mokotowie i Ochocie, m.in. Adgar Park West i Kompleks Adgar Plaza. Od 2018 r. wszystkie obiekty w portfolio firmy posiadają prestiżowy certyfikat LEED Gold. Adgar Poland pozostaje pionierem w tworzeniu unikatowych rozwiązań w przestrzeni biurowej, przyjaznych najemcom i sprzyjających ich biznesowemu rozwojowi. Firma rozwija własne koncepty Brain Embassy i BE Yourself, których elastyczna i kreatywna przestrzeń redefiniuje tradycyjny model wynajmu biur i spotyka się z dużym zainteresowaniem najemców. Adgar Poland samodzielnie zarządza własnymi obiektami, przekształcając je w ekologiczne budynki, wyposażając w innowacyjne technologie i stawiając na długofalowe relacje ze swoim najemcami. Celem firmy jest dalszy rozwój poprzez realizację nowych projektów i zakup kolejnych nieruchomości, także w innych dużych miastach kraju.

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.