Przedszkole Ala ma kota w Adgar Bit

Już 1 września 2018 r. w budynku Adgar Bit zostanie otwarte dwujęzyczne przedszkole Ala ma kota. Nowy najemca kameralnego biurowca przy Konstruktorskiej 11 obejmie łącznie prawie 600 mkw. powierzchni na pierwszym piętrze oraz parterze wraz z ponad 200 mkw. placu zabaw. Umowa została podpisana na 10 lat.

Adgar Bit, podobnie jak wszystkie pozostałe budynki z portfolio Adgar Poland, posiada certyfikat LEED na prestiżowym poziomie Gold. Przedszkole, które zostanie w nim otwarte 1 września 2018 r. będzie jedenastą placówką Ala ma kota w Warszawie i trzecią w oparciu o filozofię House of Montessori. W nowoczesnych, urządzonych w prostym, skandynawskim stylu, przestronnych i dobrze doświetlonych salach o powierzchni nawet 70 mkw. będzie się mogło bawić i uczyć osiemdziesięcioro dzieci. Do dyspozycji będą miały m.in. własną kuchnię oraz przedszkolny plac zabaw o powierzchni ok. 230 mkw., którego infrastrukturę dostarczy renomowana duńska firma Kompan A/S. Dla wygody dzieci i rodziców zapewniony zostanie transport do i z przedszkola własnym busem. Otwarcie drugiej części przedszkola, zlokalizowanej na pierwszym piętrze, zaplanowane jest na pierwszy kwartał przyszłego roku.

Zdecydowaliśmy się na wybór siedziby dla naszego nowego przedszkola w Adgar Bit ze względu na kameralny charakter obiektu, jego umiejscowienie w spokojniejszej części Służewca Przemysłowego oraz bliskość dużych osiedli mieszkaniowych. Na Służewcu dzieje się dużo pozytywnych zmian, w ostatnich latach obok biurowców pojawiło się wiele nowych osiedli i wciąż powstają kolejne, jest to dla nas bardzo dobre sąsiedztwo, a dla rodziców i dzieci korzystne rozwiązanie, aby mieć blisko przedszkole w drodze do pracy” –mówi Maria Michalska, dyrektor przedszkola Ala ma kota. - „Z firmą Adgar współpracujemy już od kilku lat, w biurowcu Adgar Park West na Ochocie również funkcjonuje nasze przedszkole i jesteśmy bardzo zadowoleni z relacji z Adgar Poland

Adgar Bit to 6. piętrowy, kameralny budynek biurowy o powierzchni najmu 8500 mkw., który po modernizacji i gruntownym odnowieniu oraz certyfikacji na poziomie LEED Gold powraca właśnie na rynek biurowy. We wrześniu br. odbędzie się jego uroczyste otwarcie. Adgar Bit znajduje się na spokojnych obrzeżach Biznesowego Mokotowa, przy ul. Konstruktorskiej 11. Jego wyróżnikiem i zaletą jest możliwość elastycznej aranżacji przestrzeni biurowej o mniejszej powierzchni (ok. 200 mkw.) oraz ich natychmiastowa dostępność, a także krótkoterminowe umowy najmu - poniżej 2 lat. Adgar Bit będzie pierwszym obiektem w portfolio firmy, w którym w jednym miejscu znajdą się pionierskie koncepty najmu biurowego Brain Embassy i BeYOURSeLF, osiągając tym samym efekt synergii i wzajemnie się uzupełniając. Adgar Bit dysponuje 147miejscami dla samochodów na parkingu naziemnym i podziemnym. Podobnie jak we wszystkich kompleksach biurowych Adgar, najemcy otrzymują do dyspozycji liczne udogodnienia, takie jak m.in.: bezpłatna wypożyczalnia rowerów BMW - AdgarFIT Bike, zabezpieczona rowerownia, prysznice, carpooling czy stacja napraw rowerów. Najemcy Adgar Bit mogą także korzystać z bogatej infrastruktury innych budynków Adgar Poland zlokalizowanych w pobliżu, np. Centrum Konferencyjnego Adgar Plaza, Fitness Club Calypso, Not Another Yoga Studio.
 W bezpośrednim sąsiedztwie biurowca przy Konstruktorskiej 11 Adgar Poland planuje wybudować woonerf z licznymi kawiarniami i restauracjami oraz ogólnodostępny amfiteatr, który w założeniu ma stać się ważnym kulturalnym punktem na mapie Mokotowa, ożywiającym tę część miasta.

Adgar Poland jest długoterminowym inwestorem w sektorze nieruchomości biurowych. Firma funkcjonuje na rynku izraelskim, kanadyjskim i belgijskim, w Polsce obecna od 1999 roku. Do tej pory Adgar koncentrował się na rynku warszawskim, gdzie posiada bogate portfolio najwyższej klasy budynków biurowych na Mokotowie i Ochocie, m.in. Adgar Park West i Kompleks Adgar Plaza. Od 2018 r. wszystkie obiekty w portfolio firmy posiadają prestiżowy certyfikat LEED Gold. Adgar Poland pozostaje pionierem w tworzeniu unikatowych rozwiązań w przestrzeni biurowej, przyjaznych najemcom i sprzyjających ich biznesowemu rozwojowi. Firma rozwija własne koncepty Brain Embassy i BE Yourself, których elastyczna i kreatywna przestrzeń redefiniuje tradycyjny model wynajmu biur i spotyka się z dużym zainteresowaniem najemców. Adgar Poland samodzielnie zarządza własnymi obiektami, przekształcając je w ekologiczne budynki, wyposażając w innowacyjne technologie i stawiając na długofalowe relacje ze swoim najemcami. Celem firmy jest dalszy rozwój poprzez realizację nowych projektów i zakup kolejnych nieruchomości, także w innych dużych miastach kraju.

Ala ma kota – dwujęzyczne, polsko-angielskie przedszkole Ala ma kota już od 15 lat uczy i bawi najmłodszych warszawiaków. Razem z placówką, która powstanie w Adgar Bit, to już 11 lokalizacji w całej Warszawie. Przedszkole realizuje sprawdzony program edukacyjny Marii Montessori, kładący nacisk na wszechstronny i indywidualny rozwój dziecka. Zespół Ala ma kota liczy już ponad 130 wszechstronnych, doświadczonych i oddanych nauczycieli i pracowników, którzy z pasją i zaangażowaniem wykonują swoją pracę. Przedszkole oferuje bogaty wybór zajęć dodatkowych o różnych specjalnościach i liczne autorskie projekty edukacyjne. W dotychczasowych placówkach Ala ma kota uczy się już ponad 500 dzieci.

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.