Segafredo Zanetti w Adgar Park West

Włoską kawą Segafredo zapachnie w Adgar Park West

Segafredo Zanetti Poland został nowym najemcą budynku Adgar Park West  zlokalizowanego na warszawskiej Ochocie. Oferta showroomu o powierzchni  183 mkw. skierowana do pasjonatów kawy będzie pierwszym tego typu  obiektem w Polsce, nastawionym przede wszystkim na szkolenia dla  baristów. Umowa została podpisana na 5 lat.

Segafredo Zanetti Poland wprowadzi się do Adgar Park West w drugiej połowie czerwca 2018 r., obecnie trwają prace adaptacyjne. Na parterze biurowca Adgar Poland, przy Al. Jerozolimskich 181, firma otworzy swój showroom, gdzie będzie można zobaczyć bar jak w kawiarni, obejrzeć dostępne w ofercie ekspresy  do kawy, dobrać kawę do swojego lokalu. Przy showroomie będzie działał również  serwis techniczny. Przede wszystkim jednak będzie to szkoła baristyczna dla profesjonalistów oraz pasjonatów kawy. Szkoły baristyczne Segafredo Zanetti z powodzeniem działają w kilkunastu innych miastach europejskich, w Polsce będzie to pierwszy obiekt tego typu.
Wojciech Serafin, dyrektor handlowy ds. HoReCa Segafredo Zanetti Poland

W wyborze nowej siedziby biura kierowaliśmy się przede wszystkim wysoką jakością kompleksu Adgar Park West i oferowanych standardów, otoczeniem, atrakcyjną lokalizacją, a także panującym tu klimatem, sprzyjającym rozwojowi miejsc niebanalnych, nowoczesnych i otwartych na ludzi” – powiedział Wojciech Serafin, dyrektor handlowy ds. HoReCa Segafredo Zanetti Poland.

Segafredo Zanetti Poland od 2002 r. stanowi część międzynarodowej Massimo Zanetti Beverage Group (MZBG), która od 2015 roku notowana jest na Giełdzie w Mediolanie. Od tego czasu weszliśmy na bardzo dynamiczną ścieżkę rozwoju, którego podstawą są  innowacje w zarządzaniu produktami i organizacją. Jedno jednak nie uległo zmianie: promowanie włoskiego stylu parzenia oraz picia kawy wśród ludzi na całym świecie. Kawa jest naszą pasją każdego dnia. Segafredo Zanetti Poland umacnia swoją rynkową pozycję poprzez dystrybucję swoich produktów w następujących kanałach: HORECA i FMCG. Nasza palarnia kawy w Bochni jest jedną z 16 w całej MZBG, gdzie proces produkcyjny realizowany jest zgodnie z włoskim know–how. Zaznaczamy swoją obecność w HORECA również poprzez dystrybucję profesjonalnych urządzeń do kawy La San Marco.

Zgodnie ze strategią firmy, kładziemy duży nacisk na rozwój marki w dużych miastach ze szczególnym uwzględnieniem Warszawy. Stąd decyzja o otwarciu szkoły baristycznej dla naszych klientów z branży gastronomicznej. Naszym celem jest krzewienie i rozwijanie wiedzy na temat prawidłowej sztuki parzenia i picia kawy, zgodnie z najwyższymi włoskimi standardami. W kolejnym roku planujemy otwarcie drugiego centrum szkoleniowego, które mieścić się będzie w siedzibie firmy, w Bochni k. Krakowa. Jest to strategia dla całej grupy, która posiada już kilkanaście takich miejsc w samej Europie” – dodaje Wojciech Serafin z Segafredo Zanetti Poland.

Kompleks Adgar Park West uhonorowany został tytułem Najlepszego Biurowca 2017 w 8. edycji konkursu Eurobuild Awards, w kategorii Tenants Awards przyznanym na podstawie ocen najemców. Składa się z trzech połączonych ze sobą budynków, w tym roku wystartuje budowa kolejnego etapu. Adgar Park West dysponuje powierzchnią najmu 43 000 mkw. i ponad 1100 miejscami parkingowymi w trzech garażach podziemnych oraz na parkingu zewnętrznym. Ostatnie piętro budynku B zajmuje obsypany nagrodami pierwszy w Polsce koncept co-creating, Brain Embassy. Odległość od Centrum oraz sąsiedztwo linii kolejowej wpływają na atrakcyjność lokalizacji. Najemcy bardzo cenią sobie także bogatą infrastrukturę towarzyszącą, kawiarnie, restauracje, przedszkole, wypożyczalnię rowerów, ekologiczną myjnię, nowoczesne powierzchnie szkoleniowe oraz konferencyjne, siłownię i wiele innych. W Kompleksie mieszczą się także sklepy, m.in.: Colorshake oferujący odzież polskich projektantów, sklep z asortymentem sportowym FitShop, a także showroom firmy Garmin czy centrum szkoleniowe Vorwerk Thermomix. Znajdują się tu także Inmedio, Gorąco Polecam, Autonatura, Klinika Moja, przedszkole i żłobek Ala Ma Kota, siłownia Calypso Fitness. Poprzez strukturę najmu części handlowo-usługowych oraz obecność kreatywnych konceptów takich jak Brain Embassy oraz BE Yourself firma Adgar Poland realizuje swoją strategię biznesową polegającą na przekształcaniu miejsc pracy w miejsca do życia, tzw. lifespace.

Adgar Poland jest długoterminowym inwestorem w sektorze nieruchomości biurowych. Firma funkcjonuje na rynku izraelskim, kanadyjskim i belgijskim, w Polsce obecna od 1999 roku. Do tej pory Adgar koncentrował się na rynku warszawskim, gdzie posiada bogate portfolio najwyższej klasy budynków biurowych na Mokotowie i Ochocie, m.in. Adgar Park West i Kompleks Adgar Plaza. Wszystkie obiekty w portfolio firmy posiadają certyfikat LEED Gold. Adgar Poland pozostaje pionierem w tworzeniu unikatowych rozwiązań w przestrzeni biurowej, przyjaznych najemcom i sprzyjających ich biznesowemu rozwojowi. Firma rozwija własne koncepty Brain Embassy i BE Yourself, których elastyczna i kreatywna przestrzeń redefiniuje tradycyjny model wynajmu biur i spotyka się z dużym zainteresowaniem najemców. Adgar Poland samodzielnie zarządza własnymi obiektami, przekształcając je w ekologiczne budynki, wyposażając w innowacyjne technologie i stawiając na długofalowe relacje ze swoim najemcami. Celem firmy jest dalszy rozwój poprzez realizację nowych projektów i zakup kolejnych nieruchomości, także w innych dużych miastach kraju.

Adgar BIT – trzy koncepty najmu w jednym biurowcu

13 września 2018 r. to oficjalna data ponownego otwarcia Adgar Bit, który po gruntownej modernizacji powraca na stołeczny rynek biurowy. Po raz pierwszy w jednym budynku Adgar Poland znajdą się trzy modele najmu: Brain Embassy, BeYOURSeLF i najem tradycyjny. Otwarciu towarzyszyła formuła REM Tour, której partnerem była m.in. firma Kinnarps Polska.
Wszystkie budynki Adgar Poland z certyfikatem LEED Gold

Kompleks Adgar Park West z certyfikatem LEED Gold. Adgar Poland jest pierwszą  firmą na polskim rynku, której wszystkie budynki w portfolio posiadają LEED Gold. Tym samym na 19 budynków w Polsce certyfikowanych na tak wysokim poziomie, 8 stanowią biurowce Adgar Poland. Proces certyfikacji przeprowadziła międzynarodowa firma doradcza Colliers International.
Przedszkole Ala ma kota w Adgar Bit

Już 1 września 2018 r. w budynku Adgar Bit zostanie otwarte dwujęzyczne przedszkole Ala ma kota. Nowy najemca kameralnego biurowca przy Konstruktorskiej 11 obejmie łącznie prawie 600 mkw. powierzchni na pierwszym piętrze oraz parterze wraz z ponad 200 mkw. placu zabaw. Umowa została podpisana na 10 lat.
Zasady wydawania kart dostępu do drogi budowlanej dla mieszkańców Służewca

Wydawanie kart mieszkańcom będzie odbywało się w recepcji budynku Adgar BIT przy ul. Konstruktorskiej 11 w godzinach 8:00–18:00, po uprzednim okazaniu dokumentów wymienionych w pkt. 2.5.1. Regulaminu Mieszkańca i uiszczenia kaucji w wysokości 30 PLN. Kaucja będzie zwraca
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.