Adgar Park West z tytułem najlepszego biurowca w konkursie Eurobuild Awards

Kolejna nagroda dla Adgar Poland

Adgar Park West z tytułem najlepszego biurowca w konkursie Eurobuild Awards

Budynek Adgar Park West, którego właścicielem i zarządcą jest firma Adgar Poland, został uhonorowany tytułem najlepszego biurowca w 8. edycji konkursu Eurobuild Awards. Nagroda została przyznana na podstawie ocen przyznawanych przez najemców. Uroczyste wręczenie statuetek odbyło się 6 grudnia podczas Gali Eurobuild Awards.

Budynek Adgar Park West, zlokalizowany na warszawskiej Ochocie, została wyróżniony tytułem najlepszego biurowca w Polsce w 8. edycji prestiżowego konkursu Eurobuild Awards. Jest to jeden z najbardziej rozpoznawalnych i prestiżowych konkursów branży nieruchomości komercyjnych w Polsce. W kategorii „budynki biurowe” ocenianych było aż 55 obiektów, a najlepsze z nich zostały wyłonione na podstawie głosów oddanych przez najemców. Badanie najemców zostało przeprowadzone w okresie sierpień-wrzesień 2017 roku, a nad przebiegiem głosowania czuwała firma Millward Brown.

Ta nagroda to ogromne wyróżnienie dla naszej firmy i jednocześnie motywacja do dalszej wytężonej pracy. Wierzymy, że nowoczesny budynek biurowy to nie tylko przestrzeń do pracy, ale także do życia, która powinna być zaprojektowana tak, aby wspierając biznes naszych klientów jednocześnie uczynić ich życie łatwiejszym i przyjemniejszym. Wiemy, że w Adgar Park West nam się to udało, czego potwierdzenie właśnie otrzymaliśmy od naszych najemców

powiedział Artur Filipiuk, Dyrektor Operacyjny Adgar Poland.

Najwyższej jakości powierzchnia biurowa to nie wszystko, co Adgar Park West ma do zaoferowania swoim najemcom. Mają oni do swojej dyspozycji centrum konferencyjne i szkoleniowe, kreatywną przestrzeń do pracy typu co-creating: Brain Embassy oraz szeroką gamę udogodnień, jakie oferuje strefa sportu i rekreacji AdgarFit. Są to m.in. klub fitness, przedszkole, kawiarnia, restauracja, bezpłatna wypożyczalnia rowerów, zabezpieczona rowerownia, stacja napraw rowerów, prysznice i Carpooling. Strefa AdgarFit zajmuje łącznie około 6000 mkw. powierzchni oraz ścieżkę do biegania o długości 900 m. Jest to jedyne w swoim rodzaju miejsce promujące zdrowy styl życia, gdzie pod jednym dachem można skorzystać z nowoczesnego klubu fitness i oferty profesjonalnych sklepów z akcesoriami i urządzeniami sportowymi oraz kuchennymi.
_MG_5770a.jpg

Adgar Park West to budynek idealnie wpisujący się w filozofię firmy Adgar Poland, która od początku swojej działalności wprowadza na polski rynek innowacyjne projekty, pozwalające na płynne przenikanie się pracy i życia. Jesteśmy nie tylko deweloperem i inwestorem, ale także zarządzamy wszystkimi naszymi budynkami i dlatego nawiązujemy długotrwałe relacje z naszymi najemcami. Jesteśmy bardzo blisko klientów, uważnie ich słuchamy, wdrażając w naszych obiektach innowacyjne rozwiązania, które odpowiadają na ich potrzeby. Jesteśmy bardzo dumni z otrzymanego wyróżnienia, tym bardziej, że zostało ono przyznane dzięki najwyższym ocenom naszych najemców. Dzięki temu wiemy, że nasze wysiłki są doceniane przez klientów i jednocześnie możemy obiecać, że nie zwolnimy tempa i jeszcze niejednokrotnie zaskoczymy ich innowacyjnymi rozwiązaniami

– powiedział Eyal Litwin, Dyrektor Generalny Adgar Poland.

Adgar Poland wybuduje ogólnodostępny amfiteatr na Biznesowym Mokotowie

Nowe miejsce na kulturalno-rozrywkowej mapie Warszawy powstanie przed budynkiem Adgar Bit przy ulicy Konstruktorskiej 11 na Biznesowym Mokotowie. Będzie służyło zarówno pracownikom dzielnicy, jak i jej mieszkańcom, a program wydarzeń zostanie przygotowany we współpracy z władzami dzielnicy Mokotów, Stowarzyszeniem Lepszy Służewiec oraz wybranymi instytucjami kulturalnymi. Amfiteatr stworzony przez Adgar zostanie otwarty latem 2018 roku. Za koncepcję architektoniczną odpowiada studio Mode:lina.
Jak pracuje się w Biznesowym Mokotowie – raport TNS Kantar Polska na zlecenie Adgar Poland

Główne zalety pracy w Mokotowskim Centrum Biznesowym według respondentów to bliskość Galerii Mokotów, dobra komunikacja oraz fakt, że jest siedzibą wielu znaczących firm. Do wad zaliczają się głównie korki uliczne, zbyt mała liczba miejsc parkingowych i brak terenów zielonych. 30% badanych jest niezadowolonych z obecnego biura, a aż 91% badanych chciałoby pracować w budynku, którego częścią jest przestrzeń wspierająca kreatywną pracę taka jak Brain Embassy.
Brain Embassy z tytułem „Innovation of the Year” w konkursie CIJ Awards

Brain Embassy, pierwsza kreatywna przestrzeń typu co-creating, otrzymała prestiżowy tytuł „Innowacji Roku” w konkursie CIJ Awards, który jest jednym z najbardziej znanych plebiscytów na rynku nieruchomości komercyjnych w Polsce. Oficjalne wręczenie statuetek odbyło się 9 listopada podczas uroczystej Gali CIJ Awards Poland 2017. To już 4 w tym roku nagroda, którą Brain Embassy została uhonorowana w prestiżowych konkursach.
BE Yourself – Adgar Poland redefiniuje tradycyjny model wynajmu biur dla małych, średnich i dużych przedsiębiorstw

Oryginalna koncepcja Adgar Poland łączy zalety pracy w innowacyjnej przestrzeni, która wspiera produktywność i twórcze myślenie, z dostępem do wydzielonej powierzchni dla każdego firmy. To unikalna oferta dla przedsiębiorstw, które stawiają na nowoczesny tryb pracy oraz cenią elastyczność i swobodę wyboru charakterystyczne dla przestrzeni typu co-creating, ale chcą jednocześnie zachować niezależną strukturę miejsca pracy firmy. Przestrzenie BE Yourself zostaną otwarte w wszystkich kompleksach Adgar do końca 2018 roku.